Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Sutter: Anderlecht-fans kijken, Club-fans steunen

Tom De Sutter high five (Club Brugge)

Tom De Sutter mag zich nu bijna twee jaar speler noemen van Club Brugge. In de zomer van 2013 maakte hij de overstap van grote rivaal Anderlecht, waar hij 4,5 jaar speelde. “De titel met Club is me meer waard dan die met Anderlecht”, zegt de 29-jarige aanvaller in Het Laatste Nieuws.

1. De voorzitter

“Verhaeghe staat dichter bij de spelers dan Vanden Stock. Verhaeghe is misschien soms impulsief, maar hij wil er altijd voor gaan. Ik vind dat fantastisch!”

2. De trainer

“Ik heb nog nooit een trainer zo maniakaal bezig gezien als Preud’homme. Hij stopt immens veel uren in analyseren. Hij werkt volgens mij 18 uur per dag. Preud’homme is dus voor mij de reden om géén trainer te worden. Bij Anderlecht had Jacobs het niet voor mij en van den Brom was minder tactisch.”

3. Het stadion

“Natuurlijk is Jan Breydel een ouder stadion dan het Constant Vanden Stockstadion. Al doen ze de laatste jaren wel heel veel moeite om ons stadion te vernieuwen. Ik heb wel nooit het gevoel gehad dat het stadion van Anderlecht zo chique is als wordt voorgesteld.”

4. De supporters

“Club-fans steunen, Anderlecht-fans kijken. De Brugge-fans zitten er heel kort op. Het is echt indrukwekkend hoe ze tekeergaan en dat overbrengen op de ploeg. We kunnen opnieuw op karakter winnen dankzij onze fans!”

5. De ploegmaats

“Bij Anderlecht heb je nu eenmaal meer ego’s. Daar worden spelers gekocht als ‘dé man’. Bij Club wordt meer gekeken naar een profiel en of een speler wel past binnen de spelersgroep.”

6. De honger

“Winnen staat bij Anderlecht altijd centraal, maar de honger bij Club is enorm groot. Preud’homme heeft net dat tikkeltje meer. Ik vind dat er nu meer grinta is bij Club dan bij Anderlecht.”

7. De beker

“Wees er maar zeker van dat het bij Anderlecht steekt dat wij de bekeer pakten. Ik ken het huis daarvoor goed genoeg. Het was fantastisch om de beker te winnen!”

8. Europees voetbal

“Wat we met Club tegen Besiktas beleefd hebben qua supporters en beleving, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Echt indrukwekkend! Voor mij was dat het Europese hoogtepunt uit mijn carrière.”

9. De competitie

“Ik heb dan al wel drie titels gepakt met Anderlecht, maar kampioen worden met Club zou me meer waard zijn. Misschien zelfs het hoogtepunt van mijn carrière!”

10. De Sutter

“Club staat waar het wilde staan en dat kan ik ook van mezelf zeggen. Dat doet deugd als voetballer. Ik heb nu het gevoel dat élke Club-fan voor mij klapt, terwijl er voorheen toch altijd wel een deeltje achterbleef.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws