Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Die wagen reed doelbewust op ons in”

Club-fans fuck you

Voor Club Brugge supporter Nico uit Eeklo is de wedstrijd tegen Besiktas geëindigd in mineur. Een wagen met Besiktas-fans reed op hem in. Volgens de politie omdat ze aangevallen werden door Club-hooligans, maar Nico zijn broer Jethro spreekt dat tegen. 

Vier Turkse fans reden even rond 22 uur met een zwarte Audi met Nederlandse nummerplaat in op een groep Club-fans voor supporterscafé ‘t Putje. Nico Van Den Neste (34) was één van hen. “Ik had de match bekeken binnenin het café”. Na onze overwinning brak buiten op het pleintje een feestje los. Alles was aanwezig om er een fantastische avond van te maken”, aldus Nico aan Het Laatste Nieuws.

“Ik stond op het voetpad een pintje te drinken met mijn rug naar de weg. Vanuit het niets voelde ik een enorme klap in mijn rug. Het volgende moment lag ik op de grond.” Nico liep een dubbele openbeenbreuk op en werd samen met twee andere lichtgewonden overgebracht naar het ziekenhuis. “Volgens de dokters sta ik voor een lange revalidatie”, zegt hij.

De Brugse politie zegt dat het voorval werd uitgelokt. “Het waren mannen van de harde kern die op straat verschillende wagens met Turkse fans tegenhielden. De bestuurder is willen ontsnappen en is daarom doorgereden. Het gaat puur om wettige zelfverdediging”, klinkt het.

“Na de wedstrijd was er alvast een duidelijk racistische ondertoon waarbij iedereen met een donkere huidskleur werd aangevallen. Ik hoop dat het anti-racismebeleid van Club Brugge verder gaat dan een slogan op de shirtjes van de spelers”, zegt de korpschef.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws