Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Bekerfinale zal rolletje spelen voor titel”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Peter Vandenbempt laat in zijn wekelijkse analyse bij Sporza zijn licht schijnen over de aankomende play-offs. “Zijn er twee titelkandidaten, met Club Brugge en Anderlecht, of zijn het er drie? Op basis van het puntenverschil en de onderlinge confrontaties zeg ik drie”

“Maar als Club en Anderlecht écht top zijn, hebben ze een streepje voor. Zij hebben net wat meer kwaliteit. Die twee zullen bepalen of Gent meedoet in het titeldebat of niet.”

“Gent zal de komende weken uitentreuren herhalen dat het geen titelkandidaat is, maar diep vanbinnen gelooft heel die club dat het kan. Gent kan het Zulte Waregem van twee jaar geleden worden.”

“Voor de play-offs beginnen, is er nog de bekerfinale. Ik denk niet dat het einde van de competitie een rol zal spelen, al heeft Anderlecht wel twee mindere matchen na elkaar gespeeld.”

“Club Brugge begint voor het eerst sinds de start van de play-offs als leider aan Play-off I. Dat schijnt niet zo simpel te zijn. De bekerfinale zal natuurlijk niet de uitkomst van Play-off I bepalen, maar het zal wel een rolletje spelen. Het is vooral voor Club Brugge belangrijk.”

“Als Club erin slaagt de beker te winnen, is dat de bevestiging van het geloof dat het dit jaar eindelijk anders zal zijn. Dat het eindelijk een eerste prijs sinds 2007 kan pakken. Maar als Anderlecht toch weer de beker wint, zal het vanuit een zetel aan de play-offs kunnen beginnen en zal er in de hoofden bij Club Brugge sluipen: “Het zal weer niets worden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws