WAREGEM , BELGIUM - SEPTEMBER 20 : Michael Krmencik forward of Club Brugge celebrates after scoring during the Jupiler Pro League between Zulte Waregem and Club Brugge KV September 20, 2020 in Waregem , Belgium, 20/09/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

‘Grieks avontuur lonkt voor overbodige Krmencik’

De exit van Michael Krmencik komt steeds dichterbij. De Tsjech kreeg onlangs te horen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club. Daarnaast lijkt hij met de komst van Bas Dost al helemaal geen optie meer voor de spitspositie. De kans is echter groot dat het huwelijk tussen Club Brugge en Krmencik nog niet tot een volledig einde komt. Naar verluidt zou de regerend landskampioen in gesprek zijn met het Griekse PAOK over een uitleenbeurt.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Hetzelfde medium meldde een kleine week geleden dat een aantal clubs al interesse toonde in de spits van Club Brugge. Tot het rijtje geïnteresseerden zou onder meer Viktoria Plzen behoren. Opvallend. Krmencik verruilde de Tsjechische topclub immers begin dit jaar voor Blauw-Zwart. Als speler van Viktoria Plzen was hij goed op schot. Club Brugge had hem al langer op de korrel, maar wachtte tot het juiste moment om hem aan te trekken zich zou aandienen. Dat moment volgde begin dit jaar. De verwachtingen waren hooggespannen. Club betaalde immers een slordige zes miljoen euro voor Krmencik zijn komst. Het gevoel leefde dat het een mooi huwelijk zou kunnen worden.

Dat lijkt het (voorlopig) dus niet te worden. Hoewel Krmencik in september en begin oktober een korte opleving kende, werd het voor de Tsjech een eerste seizoenshelft om snel te vergeten. In de afgelopen wedstrijden deed Philippe Clement zelfs helemaal geen beroep meer op hem. Zijn laatste minuten dateren van 28 november. Tijdens het bezoek aan Moeskroen begon hij aan de aftrap, maar kon hij niet imponeren. Na 61 teleurstellende minuten tegen de hekkensluiter moest hij plaatsmaken voor Youssouph Badji. De jonge Senegalees leek Krmencik begin dit seizoen al te zijn voorbijgestreefd, maar Clement gaf in een eerder stadium al aan Badji rustig te willen brengen.

Begin dit seizoen prikte Krmencik er nog twee binnen op Zulte-Waregem. Hierboven maakt hij zijn tweede.

PAOK

PAOK zou Krmencik dus uit zijn lijden willen verlossen. Het zou in eerste instantie gaan om een uitleenbeurt. Of de Grieken ook een optie tot koop opnemen, is nog niet bekend. Mocht het in deze maand niet tot een definitief vertrek komen, zal dat, ondanks het feit dat Krmencik in Brugge nog een contract tot medio 2023 heeft, komende zomer zeer waarschijnlijk wel gebeuren. Met Dost, Badji én ook David Okereke heeft Clement immers voldoende opties voor de spitspositie.

PAOK is overigens de huidige nummer drie in de Griekse Super League. In 2019 veroverde de ploeg nog de landstitel. De Grieken waren in de afgelopen maanden ook actief in de Europa League. Een succes werd dat echter niet. In een groep met PSV, Granada en Omonia eindigde PAOK op de derde plek. De 4-1 thuisoverwinning op PSV was indrukwekkend, maar mocht uiteindelijk dus niet baten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws