Club Brugge wellicht zonder Dost tegen Beerschot

Bas Dost tijdens een training van Club Brugge
Bas Dost tijdens een training van Club Brugge Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Bas Dost had niet lang de tijd nodig om te laten zien waarom Club Brugge hem zo graag wilde hebben. De Nederlander was bij zijn debuut direct trefzeker. Na een helft zat het duel met STVV er voor hem echter alweer op. Na afloop leek er niets ernstigs aan de hand, maar het is nog niet zeker of hij zondagavond tegen Beerschot van de partij is.

Althans, dat liet Philippe Clement doorschemeren tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. Na afloop van het duel op STVV vertelde Dost dat hij zich uit voorzorg liet wisselen. Niets ernstigs, dacht men. Er lijkt echter toch wat meer aan de hand. ''Dost heeft individueel getraind deze week. Hij doet zaterdag wellicht mee met de groep'', vertelde Clement. Het is voor Club Brugge te hopen dat de Nederlander het bezoek aan Beerschot haalt. Hij lijkt immers nu al onmisbaar voor de koploper. In gesprek met Het Nieuwsblad liet Dost zelf overigens weten dat hij verwacht dat hij zondag 'gewoon' kan spelen.

Evenals Dost trainde Emmanuel Dennis niet mee met de groep. De Nigeriaan keerde geblesseerd terug uit de winterstop en moest al een streep zetten door het bezoek aan STVV. Omdat zowel Club als Dennis zelf hoopt op een transfer, lijkt hij zijn laatste wedstrijd voor Blauw-Zwart al te hebben gespeeld. De vraag is niet of, maar wanneer hij vertrekt. Onlangs meldden verschillende media de interesse vanuit Duitsland en China, maar vooralsnog speelt er niets serieus rond de Nigeriaan.

Verdedigers

Wie zondagavond zeker nog niet van de partij is, is Matej Mitrovic. De Kroaat liep in aanloop naar dit seizoen een zware hielblessure op en kwam dus nog geen minuut in actie. Hij is echter op de weg terug. ''Mitrovic heeft voor de eerste keer een klein stukje met de groep meegedaan.''

Voor de rest wilde Clement eigenlijk niet zoveel kwijt tijdens de persconferentie. Hij hield zich wederom op de vlakte over in- en uitgaande transfers. Onlangs sloeg Club Brugge natuurlijk nog een grote slag met de terugkeer van Stefano Denswil. Hij zat afgelopen zondag direct bij de selectie, maar kwam nog niet in actie. Of hij op Beerschot wel zal spelen, is nog maar de vraag. Clement bevestigde in ieder geval wel dat hij fit genoeg is om minuten te maken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand