Foto: ©Blue Army

Pro League beslist: ”Speelschema niet meer geldig”

Gaat de Belgische competitie volgende week van start? De vraag lijkt na vandaag met een nee beantwoord te moeten worden. De Pro League en de KBVB beslisten donderdag gezamenlijk dat het speelschema niet meer geldig is. Naar verluidt speelt de klacht van Waasland-Beveren tegen beide partijen een grote rol in die beslissing.

Toen de Pro League onlangs het speelschema voor het nieuwe seizoen publiceerde, wist men bij Waasland-Beveren niet wat het zag. De club ontbrak in het schema en daar waren ze, op zijn zachtst gezegd, niet gelukkig mee. Waasland-Beveren diende een klacht in omdat het oordeelde dat het in de kalender van 1A opgenomen had moeten worden. De club uit Beveren stond sterk in haar schoenen nadat de beslissing van de Pro League om haar te laten degraderen naar 1B vernietigd was door het BAS.

De Pro League zou dus verplicht zijn om Waasland-Beveren op te nemen in het definitieve schema voor het nieuwe voetbalseizoen. Diverse media weten dat de degradant gelijk heeft gekregen van de ondernemingsrechtbank. De reactie van de Pro League en de KBVB is in dat geval eigenlijk ook niet meer dan logisch. ”De Pro League bevestigt dat de kalender voor het profvoetbal voor het seizoen 2020-2021, zoals voorgesteld op 8 juli, vanaf dit ogenblik zonder gevolg is”, klinkt het.

Morgen (red: vrijdag) staat er een nieuwe Algemene Vergadering op het programma. De verwachting is dat het format aangepast zal worden. Van zestien naar achttien clubs, welteverstaan. ”Zoals reeds voorzien, wordt tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League van 31 juli de beslissing met betrekking tot de sportieve gevolgen van de beëindiging van de competitie in 1A behandeld.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws