Vital Heynen -Photonews
© Peter De Voecht / Photo News

“Ik kreeg 0 op 10 voor een opstel over Club Brugge”

Het Belang van Limburg duikt tijdens deze sportvrije coronatijden met enkele sporters in het archief op zoek naar hun mooiste sportmoment. Vandaag is dat met Vital Heynen, coach in het volleybal.

“Wat veel mensen niet weten is dat ik niet in een volleybal- maar voetbalfamilie ben opgegroeid. Mijn pa heeft altijd gevoetbald en is ook jarenlang trainer geweest in provinciale. Ik ben dan ook begonnen als voetballer, bij Rotem, vooraleer ik op mijn twaalfde naar volleybal ben overgestapt. Als kind was ik supporter van Club Brugge. Voor mijn achtste verjaardag, in 1977, kreeg ik een schitterend cadeau van mijn ouders: een ticket voor de bekerfinale tussen Club en Anderlecht. Dat was een geweldig avontuur, mijn eerste grote wedstrijd ooit.”

“Naar Brussel, naar de Heizel, naar de bekerfinale, samen met mijn pa: dat was een droom. De Heizel zat helemaal volgepakt, zo’n 57.000 toeschouwers. Ik weet nog goed dat we op de onderste rij stonden. Club boog een 1-3-achterstand om in 4-3-winst. Roger Davies, de rechtsbuiten van Club, gaf paars-wit de doodsteek door de 3-3 en 4-3 te maken. Een knotsgekke wedstrijd, die me tot op de dag van vandaag is bijgebleven. Als 12-jarige heb ik er op school zelfs een opstel over gemaakt. Ik schrok me te pletter toen ik mijn punten kreeg: 0 op 10. De leraar vond dat het te goed geschreven was. Hij verdacht me ervan dat ik er niet was geweest en het uit de krant had overgeschreven.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws