Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Philippe Clement na makkelijke kwalificatie in Brussel: “Ik heb het nog nooit zo meegemaakt”

© Play Sports

Zou Philippe Clement zijn eigen ogen geloofd hebben? Zijn Club Brugge had werkelijk geen kind aan een ontstellend zwak Anderlecht. Had hij dit eigenlijk ooit al meegemaakt, zo een overduidelijk verschil in kwaliteit en klasse?

“Ik denk dat we vandaag heel duidelijk de verdiende winnaar zijn. We dwongen heel veel kansen af en we hebben weer een sterke Hendrik Van Crombrugge gezien vanavond, die een paar fantastische saves doet. Ik heb mooie doelpunten gezien en dito aanvalsacties. Ook onze invallers deden het goed op het einde. De jongens blijven stappen zetten en dat is wat we van hen verlangen en dat eisen we ook”, vertelt onze coach bij Sporza.

“Het belangrijkste voor mij is dat de spelers blijven verbeteren en in dat collectief voetbal blijven. Er zijn voor mij geen echte uitblinkers. Iedereen doet zijn job, iedereen werkt hard voor de ploeg en elke speler zorgt voor ruimtes voor een andere speler. We blijven groeien en ik ben nu al aan het nadenken over onze volgende match in Gent, binnen minder dan 72 uur”, klinkt het bij Philippe Clement.

“Dat wordt weer een nieuwe uitdaging voor de hele groep om na deze wedstrijd opnieuw klaar te zijn voor die opdracht. Of ik geschrokken was dat het zo makkelijk liep? Ik heb het nog nooit zo meegemaakt, maar we weten dat Anderlecht niet het beste vormpeil heeft op dit moment. Maar je verwacht natuurlijk wel dat een gewond dier altijd gevaarlijk is om tegen te spelen. We hebben echter gefocust op ons eigen spel en we proberen elke week lessen te trekken uit onze fouten. Je ziet dat de groep dat beter en beter begint op te pikken”, besluit onze zegevierende coach zijn analyse.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws