Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Rits is verrast: ‘Dat is nooit ter sprake gekomen’

Mats Rits maakte afgelopen transferperiode de overstap van KV Mechelen naar Club Brugge. Bij Blauw-Zwart wordt Rits vooral gebruikt als verdedigende middenvelder.

Het was echter niet de bedoeling dat hij op die positie zou gaan spelen, zo laat Rits weten aan Het Laatste Nieuws. “Het is wel verrassend dat ik nu als nummer zes in de ploeg sta. Tot twee dagen voor de competitie is dat nooit ter sprake gekomen.”

“Ik ben begonnen als een oude 10. In Nederland speelden we zoals bij Club met de punt achteruit en twee aanvallende middenvelders. Dan was ik één van die twee. In Mechelen speelden we met twee naast elkaar, maar was ik degene die vaak infiltreerde.”

“Het idee was dat ook in Brugge te doen”, vervolgt Rits. “We zullen zien hoe het met de terugkeer van Nakamba evolueert, maar ik vind het steeds plezanter op de 6. De enige discipline die je moet hebben, is dat je niet zomaar de ruimtes induikt.”

Witsel is nu een voorbeeld voor Rits. “Dan moet je tegen jezelf zeggen: Hold your horses. Maar daar heb ik geen problemen mee. Ik kijk naar hoe Axel Witsel het doet. Ik heb altijd de neiging te kijken naar andere middenvelders.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws