Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Obscene gebaren van Brugse mascotte? Man achter het berenpak, politie en Club Brugge reageren

Club Brugge mascotte

Rudy Claessens van de Overkoepelende Supportersvereniging heeft afgelopen weekend zijn beklag gedaan over Bene, één van de drie mascottes van Club Brugge. “De beer stak zijn middenvinger op naar de meegereisde Genk-fans en maakte obscene gebaren. Hij deed alsof hij zijn broek liet zakken en zijn kont zou tonen”, klonken de beschuldigingen onder meer. De Brugse politie, de man achter het berenpak en Club Brugge vallen uit de lucht.

Eerst en vooral weet men bij de politie niets van vermeende obscene gebaren van Bene. “Wij hebben geen strafbare feiten vastgesteld wat die beer betreft”, vertelt Philippe Tankrey – woordvoerder van de Brugse politie – aan Het Nieuwsblad. “En er zijn ook geen klachten binnengekomen. Ook niet bij onze Limburgse collega’s, anders zouden die ons wel gewaarschuwd hebben.”

De man achter het berenpak, die liever niet bij naam genoemd wordt om zijn reputatie niet te schaden, betreurt het hele verhaal. “Ik doe dit al zeventien jaar en nooit heb ik zo’n beschuldiging naar mijn hoofd gekregen. Voor jong en oud heb ik een voorbeeldfunctie. Ik ben redelijk van mijn melk, maar ik heb absoluut niets misdaan.”

Middenvinger?

Blauw-Zwart steunt Bene dan ook volop. “Die beweringen zijn totaal onwaar. Onze mascotte heeft altijd een onberispelijke reputatie gehad. We vinden het totaal niet kunnen dat dit verhaal opgevoerd wordt door bepaalde individuen”, klinkt het bij Club.

Opvallend: volgens de heer Claessens werden er beelden van de feiten aan Club en Genk bezorgd, maar beide ploegen zeggen geen beelden gezien te hebben. Bovendien is het sowieso niet eenvoudig om als Jan Breydelse mascotte je middenvinger te tonen, aangezien de Brugse berenpoten slechts 4 vingers hebben…

UPDATE 15 uur: Club Brugge reageert met hilarische video op Beer-incident

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws