Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer is Preud’homme erg dankbaar: “Had ik niet verwacht”

Ruud Vormer in duel (Club Brugge - Zulte Waregem)

Vooral bij onze noorderburen hadden ze het nooit verwacht, maar Ruud Vormer mag zich op dit moment de assistkoning van Europa noemen. Bovendien is de kans groot dat de Nederlandse middenvelder straks met de Gouden Schoen aan de haal gaat. Onze kapitein vertelt welke mensen hij voornamelijk dankbaar is voor zijn carrière tot dusver.

Eerst en vooral is er zijn vader, die medeverantwoordelijk is voor de goeie techniek van Ruud’s vrije trappen. “Hij is zeker een held voor me”, vertelt Vormer aan Het Nieuwsblad. “Verder ben ik niet echt iemand die helden of idolen heeft. Wel mensen die zeer belangrijk voor mij zijn geweest of dat nog steeds zijn. Edgar Davids was zo’n speler naar wie ik opkeek. Puur voetballend dan. Dat was zo’n pitbull, zoals ik ook in het begin van mijn carrière was. Je had ook Louis van Gaal, die me liet debuteren bij AZ. Ik kwam bij de selectie als een nummer tien, hij haalde me naar de zes en dat had hij op dat moment goed gezien.”

“En dan had je ook Michel Preud’homme, samen met Stephan Van der Heyden en Philippe Clement. Preud’homme zag me in een heel andere rol en ik vind het mooi dat hij dat in mij heeft gezien. Ik wist wel dat het in mij zat, maar dat het ooit zo tot uiting zou komen? Neen, dat had ik niet verwacht.”

“En dan heb je natuurlijk ook Roos, mijn vrouw. Die is gewoon in alles superbelangrijk voor me. Als ik thuiskom, zegt ze meteen: ‘Ga jij maar naar boven, wat rusten.’ Ik wil op zo’n moment ook wel wat met de kinderen doen, maar zij weet dat ik die rust nodig heb. Ze werkt ondertussen drie dagen in de week, als spoedarts. Shiften van twaalf uur, van tien tot tien. Die steun die ze daarnaast geeft, dat is super.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws