Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Buitenspel voorafgaand aan goal Vanaken tegen AA Gent? Dit is het opvallende oordeel van de videoref

Vanaken - Vossen (Club Brugge - Kortrijk)

Afgelopen seizoen werden er in de Jupiler Pro League offline testen gedaan met een videoref. De betwistbare fases werden daarbij opgevolgd, maar konden nog niet gecommuniceerd worden naar de scheidsrechters op het veld. 

Uit cijfers van 48 wedstrijden blijkt dat van de 327 bekeken fases, er 285 correct beoordeeld werden. Van de fases die overblijven bevonden er 28 zich in de zogenaamde grijze zone, waarbij het ook voor de videoref onmogelijk is om tussenbeide te komen. Uiteindelijk had de videoref wél kunnen ingrijpen bij zo’n 14 foutief beoordeelde matchbepalende fases. Dat weet HLN.

Afgelopen zondag was Hein Vanhaezebrouck en bij uitbreiding heel AA Gent niet te spreken over de wedstrijdleiding van Bart Vertenten. Zo zagen de Buffalo’s Anthony Limbombe – die Hans Vanaken de 2-0 aanbood – duidelijk buitenspel staan. Ook in diverse voetbalprogramma’s werd er gesproken van “een voetje buitenspel”.

De realiteit is echter dat de videoref niét zou tussengekomen zijn bij het tweede doelpunt van Blauw-Zwart. Er is namelijk geen camerabeeld dat aangeeft dat de assistant referee 100% foutief is, ook niet met een lijn. Dat meldt Werner Helsen, UEFA & FIFA Training Expert.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws