Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme blikt vooruit op titelstrijd: “Zij zijn onze grootste uitdager”

Michel Preud'homme happy (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge is in de tweede seizoenshelft enkel nog in de Jupiler Pro League actief en wil dan ook koste wat het kost zijn landstitel verlengen. De laatste keer dat Blauw-Zwart in dat huzarenstukje slaagde, dateert al van 1976-1978. Michel Preud’homme beseft dat het een moeilijke opdracht wordt, maar is zoals altijd strijdvaardig.

“Wat de competitie betreft kunnen we toch met een goed gevoel 2017 aanvatten”, opent de Brugse coach. “We staan op de eerste plaats én tellen drie punten meer dan vorig jaar op dit moment. We hebben dus al een aantal bonussen gecreëerd ten opzichte van sommige andere ploegen. We mogen ook niet vergeten dat de resterende negen wedstrijden van de reguliere competitie heel zwaar zullen worden.”

“Maar wij analyseren natuurlijk altijd alles en zullen in 2017 proberen beter te zijn in alles”, gaat Preud’homme verder. “Laat ons in de eerste plaats hopen dat we met niet te veel blessures meer geconfronteerd zullen worden. We zullen ook moeten afwachten wat er in deze wintermercato zal gebeuren en hoe de ploegen zich zullen versterken.”

Veel geïnvesteerd

“Of Anderlecht onze grootste uitdager wordt? Op dit ogenblik staat die club het dichtst bij ons, maar iedereen weet dat er in de komende negen wedstrijden nog veel kan veranderen. Anderlecht speelt misschien nog niet het beste voetbal, maar pakt wel veel punten op verplaatsing. Het ging al winnen in Genk, in Gent, op Standard, in Charleroi… Dat wil toch iets zeggen.”

“Anderlecht is heel sterk, maar die club heeft ook veel geïnvesteerd na twee jaar zonder titel. Ik had dit al voorspeld bij het begin van het seizoen: Anderlecht reageert altijd na één of twee jaar zonder prijs”, waarschuwt Preud’homme in de Krant van West-Vlaanderen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws