Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Club Brugge pakt uit met 5de wintertransfer

Club Brugge mascotte (3)

Club Brugge is niet te stoppen in het begin van deze wintermercato. Na het aantrekken van Ethan Horvath (Molde FK), Carlos Strandberg (CSKA Moskou), Lex Immers (Cardiff City) en Helibelton Palacios (Deportivo Cali) is nu ook de deal met Germán Mera helemaal rond. 

Zoals eind december aangekondigd heeft Blauw-Zwart zich versterkt met een centrale verdediger voor komende zomer. Mera komt net als Palacios over van de Colombiaanse eersteklasser Deportivo Cali en plaatste zijn handtekening onder een overeenkomst tot 2019, met een optie voor twee extra seizoenen.

Club anticipeert met de 26-jarige beresterke achterspeler op het verwachte vertrek van Stefano Denswil en / of Bjorn Engels, maar heeft op dit moment geen tekort aan centrumverdedigers. Mera is linksvoetig en kan ook als linksback uit de voeten, al komt hij met zijn gestalte en enorme duelkracht beter tot zijn recht in het hart van de verdediging.

Transferplannen

Mera is pas de vierde Colombiaan ooit die – weliswaar vanaf volgend seizoen – zal uitkomen voor Club. Zijn voorgangers zijn Carlos Bacca, José Izquierdo en straks dus ook Helibelton Palacios, die door de blessure van Ricardo Van Rhijn mogelijk al sneller dan verwacht in actie komt. Opvallend: Mera en Palacios hebben hetzelfde makelaarsagentschap als Izquierdo.

Club lijkt na 8 dagen wintermercato al heel wat van zijn transferhuiswerk afgerond te hebben. Een flankaanvaller staat echter nog altijd met stip aangeduid op het Brugse verlanglijstje, omdat Michel Preud’homme niet in dezelfde problemen wil hervallen als bij het seizoensbegin. De meest concrete naam daarvoor is nog altijd Josef Martínez van Torino.

Maak kennis met Mera en Palacios

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws