Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Pina onder de indruk van 2 Club-spelers: “Op voetbaltechnisch vlak heeft hij mij verrast”

tomas-pina-club-brugge-leicester-city

Tomás Pina kwam geblesseerd toe in Jan Breydel, maar intussen voelt de 29-jarige Spanjaard zich beter en beter in zijn vel bij Club Brugge. Na zijn eerste competitiedoelpunt tegen Westerlo vond de middenvelder ook op het Europese toneel bijna de weg naar doel. Porto-doelman Iker Casillas wilde er echter niet van weten.

Club kreeg afgelopen zomer concurrentie van onder meer Real Betis en Espanyol om Pina binnen te halen. “Ik had nog tot mijn 35ste in Spanje kunnen voetballen, zonder ooit kans te maken op Champions League”, verklaart de middenvelder zijn keuze voor Blauw-Zwart.

Waar hij in de thuismatch tegen Leicester nog mee ten onder ging met zijn ploegmaats, wierp hij zich tegen Porto op tot één van de uitblinkers. “De beste manier om goed te integreren is door te spelen. Maar door mijn blessure was dat de eerste maanden helemaal niet mogelijk. Bovendien was alles nieuw. Een nieuw land, een nieuwe club, een trainer met andere ideeën, nieuwe ploegmaats.”

Hij kan zeker hogerop

Enkele ploegmaats maakten ook al serieus indruk op Pina. “Op voetbaltechnisch vlak heeft Hans Vanaken mij het meest verrast. Hij oogt misschien wat lang en slungelachtig, maar hoe hij de openingen ziet en de bal snel doorsteekt. Knap. Tijdens de zomerstage in Nederland heb ik goed op hem gelet en het is een type dat met zijn kwaliteiten zeker nog hogerop zal kunnen.”

“En er is natuurlijk Izquierdo en zijn snelheid. In het algemeen is het mij opgevallen hoe hard hier gewerkt wordt. Zelfs de aanvallers geven alles door voortdurend druk te zetten op de verdediging. In Spanje moet een spits bijlange zoveel niet werken”, besluit Pina tegenover HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws