Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Balaban: “Heb voor niet één ruzie gezorgd”

Bosko Balaban (Club Brugge) (2)

Bosko Balaban stopte in 2012 met voetballen. Hij maakte bij Club Brugge de laatste titel en beker mee. Hij blikt dan ook tevreden terug op zijn periode in Brugge.

“Een mooie tijd. In tien jaar wonnen ze amper wat, in mijn periode van drie seizoenen pakten we beker, titel en bereikten we nog een keer de bekerfinale”, zegt de Kroaat in Sport/voetbalmagazine.

Club Brugge won de bekerfinale van Standard. “Onlangs hebben we er nog over gepraat, met Olivier Renard. Hij stond toen in doel bij Standard. Ik zorgde voor de assist, Manasseh Ishiaku scoorde. Standard had fantastische spelers: Conceição, Witsel, Fellaini, Defour, Jovanovic, Dante,… Preud’homme was trainer. Maar wij wonnen.”

“Dat er al tien jaar geen titel meer werd gewonnen, moet zeer frustrerend voor de fans zijn. Niet normaal. De politiek van de club moet wat veranderen. Stroomt er nu al wat meer jeugd door? Dat is goed, in mijn periode was dat flauwtjes.”

“Ik had het snel begrepen. Trond was een goeie trainer, omdat hij veel duidelijkheid gaf. En naast het veld was hij easy. No rules. Je moet als speler maar zelf weten wat je moet eten en drinken. Een trainer moet niet de moeder of de vrouw van de speler willen zijn.”

Balaban had de reputatie geen makkelijke jongen te zijn, maar hij spreekt dat tegen. “In Brugge had ik daar weinig problemen mee. We woonden in Varsenare. En het nachtleven in Brugge, geef toe, dat stelt niet veel voor. Ze noemden me problematisch, maar geloof me, binnen de ploeg heb ik voor niet één ruzie gezorgd.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws